Συμβουλές

Συμβουλές για διαβίωση σε κέντρο φροντίδας
Μερικά πράγματα στη ζωή δεν συμβαίνουν πολύ συχνά. Μετακίνηση σε καινούργιο σπίτι, γάμος, συνταξιοδότηση… είναι κάποια γεγονότα της ζωής τα οποία μπορεί να αποτελέσουν πραγματική πρόκληση. Προχωρώντας σε περίθαλψη είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις που συμβαίνουν ‘μια φορά’. Πολύ απλά, όσο πιο ενημερωμένοι είστε, τόσο καλύτερα προετοιμασμένοι θα είστε, όταν πρόκειται να λάβετε αποφάσεις ή να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που συμβαίνουν ‘μια φορά’ και που πολλές φορές αποδεικνύονται πολύπλοκες στον χειρισμό τους. Η συμβουλή που θα λάβετε από εμάς, βασίζεται σε εμπειρία 40 χρονών στην παροχή φροντίδας υψηλού επίπεδου. Αυτή η πολύχρονη εμπειρία έχει οικοδομηθεί με την συμβολή των αγαπητών μας φιλοξενουμένων καθώς και των οικογενειών τους. Με την δική τους συνεργασία και συμβολή, γινόμαστε καλύτεροι και ποιο αποδοτικοί.

 • Συμβουλές για φροντιστές και μέλη της οικογένειας
 • Συμβουλές για ηλικιωμένους ανθρώπους που ψάχνουν κέντρο φροντίδας
 • Υποστήριξη και πληροφορίες σε παθολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες του τομέα φροντίδας υγείας

Είτε σκέφτεστε να κάνετε κίνηση προς την φροντίδα του εαυτού σας ή για αυτήν ενός αγαπημένου σας προσώπου, να μας μιλήσετε για τυχόν προβλήματα ή απορίες τις οποίες πιθανών να έχετε με ειλικρίνεια – δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο μπορεί να φαίνεται – αυτό είναι απαραίτητο έτσι ώστε να διασφαλίσετε μια καλύτερη ζωή για εσάς ή τους αγαπημένους σας.

Συμβουλές για τους φροντιστές

Η εμπειρία μας δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να ψάχνουν για φροντίδα μόνο όταν συμβεί κάτι, πχ:

 • πτώση
 • παραμονή στο νοσοκομείο
 • προβλήματα με τη μνήμη
 • μείωση της προσωπικής υγιεινής
 • η απώλεια του συζύγου ή της συζύγου

Οι ποιο πάνω είναι συνήθως οι κύριοι λόγοι για τους οποίους πάρα πολλοί αισθάνονται την ξαφνική και επείγουσα ανάγκη να βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον γρήγορα. Κατά την πάροδο του χρόνου, έχουμε βοηθήσει πολλές οικογένειες που αντιμετώπισαν τέτοιου είδους προβλήματα. Πολύ συχνά, οι οικογένειες το βρίσκουν δύσκολο να συζητούν την πιθανότητα εισαγωγής των αγαπημένων τους ατόμων τρίτης ηλικίας σε κέντρα αποκατάστασης στην παρουσία τους, και αναβάλλουν τέτοιες συζητήσεις για χρόνια – πολλές φορές αφού χαθεί η ευκαιρία παροχής κατάλληλης βοήθειας έγκαιρα στα άτομα που την χρειάζονται. Οι νεότερες γενιές συνήθως αισθάνονται άβολα συζητώντας το θέμα, φοβούμενοι ότι μπορεί να παρεξηγηθούν ότι προσπαθούν να ‘ξεφορτωθούν’ τους γονείς τους, σε κέντρα αποκατάστασης παρά τη θέλησή τους. Μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια αισθήματα ενοχής ή η ανησυχία ότι μπορεί να θεωρηθεί ότι ‘εγκαταλείπουν’ τους αγαπημένους τους σε οίκο ευγηρίας. Στη συνέχεια, βέβαια, υπάρχει και το ζήτημα του πώς και ποιοι θα καλύπτουν οικονομικά την παροχή φροντίδας. Οι συζητήσεις γύρω από το οικονομικό κομμάτι είναι συνήθως ένα από τα δυσκολότερα τμήματα της συνομιλίας. Πολλοί το βρίσκουν δύσκολο απλά και μόνο να ξεκινήσουν τη συζήτηση. Αρχίστε, εφιστώντας την προσοχή σε πιθανές αλλαγές τις οποίες έχετε προσέξει στους αγαπημένους σας ηλικιωμένους για τις οποίες αισθάνεστε, φυσικά, ανησυχία. Δηλώστε ξεκάθαρα ότι η μόνη σας έγνοια είναι η έγκαιρη και ορθή αντιμετώπιση ανησυχητικών αλλαγών οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους, απώλεια της όρεξης ή παράλειψη γευμάτων
 • Μειωμένα πρότυπα προσωπικής υγιεινής, όπως, βρώμικα ρούχα ή άσχημη οσμή του σώματος
 • Παραμελημένο και βρώμικο σπίτι (σε σχέση με το πώς ήταν πριν)
 • Αλλαγές στην συμπεριφορά, καθώς και στις σχέσεις με τους φίλους, την οικογένεια ή τους γείτονες
 • Χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας, με αποτέλεσμα να παραμελούνται δραστηριότητες που προηγουμένως ήταν σημαντικές για αυτούς
 • Αλλαγές στην κατάσταση της μνήμης
 • Κακή οικονομική διαχείριση, όπως το να μην πληρώνονται λογαριασμοί ή το να πληρώνονται περισσότερες από μια φορές οι ίδιοι λογαριασμοί, καθώς και πιθανή, παράλογη απόκρυψη χρημάτων

Συμβουλές για Ηλικιωμένους

Για πολλούς ανθρώπους, η ιδέα της μετάβασης σε ιδρυματική φροντίδα ή σε έναν οίκο ευγηρίας αποτελεί κάτι το αποκρουστικό. Η συναισθηματική προσκόλληση σε συνήθειες μιας ζωής, στο περιβάλλον καθώς και στο οικογενειακό σπίτι και στην θαλπωρή που αυτό κάποτε πρόσφερε, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ως προς την απόφαση για μετάβαση σε χώρο εξειδικευμένης φροντίδας. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, όμως, είναι απλά το να αναγνωρίσουν το γεγονός του ότι μπορεί να χρειάζονται φροντίδα σε όλα. Αγαπητοί ηλικιωμένοι, ξεκινήστε ρωτώντας τον εαυτό σας τα ποιο κάτω. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας:

 • Έχετε πραγματοποιήσει πρόσφατα, ιατρική αξιολόγηση των αναγκών σας;
 • Βρίσκετε αυξανόμενα δύσκολη την διαχείριση του σπιτικού σας;
 • Έχετε αναρωτηθεί για το ενδεχόμενο μετακίνησης σε προστατευόμενο περιβάλλον στο οποίο θα λαβαίνετε την κατάλληλη φροντίδα στον κατάλληλο καιρό;
 • Βρίσκετε αυξανόμενα δύσκολη την μετακίνηση πάνω σε σκάλες, καθώς επίσης και τη χρήση του μπάνιου ή της τουαλέτας;
 • Εκφράζουν τα μέλη της οικογένειάς σας ανησυχία για εσάς και την υγεία σας;
 • Ανησυχείτε για απώλεια μνήμης ή για πιθανή άνοια – είτε προσωπικά είτε για τον σύντροφό σας;
 • Βρίσκετε τις μετακινήσεις από και προς φίλους και συγγενείς ποιο δύσκολες και ποιο χρονοβόρες από ότι προηγουμένως;
 • Αισθάνεστε μόνοι ή παραμελημένοι;

Απλά κάντε μια κλήση στην Παναγία Ελεούσα. Δεν χάθηκε ο κόσμος εάν ζητήσετε – χωρίς υποχρέωση – την συμβουλή κάποιου ειδικού. Θα ήταν η χαρά μας να σας ακούσουμε. Μιλάμε, αλληλεπιδρούμε και συμβουλεύουμε καθημερινά ανθρώπους της δίκης σας ηλικίας και θα θέλαμε ειλικρινά να σας δώσουμε κατάλληλες πληροφορίες οι οποίες θα κάνουν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης ευκολότερη για εσάς.

Συνεργασία με επαγγελματίες στην παροχή φροντίδας

Η Παναγία Ελεούσα αποτελεί ένα πραγματικό σπίτι μακριά από το σπίτι. Παρέχει ένα πολυτελές περιβάλλον, ένα ζωντανό μέρος όπου η ανεξαρτησία, η αξιοπρέπεια και τα υψηλότερα πρότυπα φροντίδας αποτιμώνται πάνω απ ‘όλα. Γι ‘αυτό η Παναγία Ελεούσα προσφέρει μια πραγματικά μοναδική, ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην περίθαλψη, με ατομικά σχέδια εξυπηρέτησης τα οποία επαναξιολογούνται συνεχώς έτσι ώστε να πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα για το κάθε άτομο. Για αυτό και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι φιλοξενούμενοι μας είναι σε καλά χέρια και ότι βρίσκονται σε χώρο κατάλληλο για αυτούς και τις ανάγκες τους. Εργαζόμαστε συνεχώς για να βεβαιωνόμαστε για αυτό!

Νοσηλευτική φροντίδα
Θα διαπιστώσετε ότι στη Παναγία Ελεούσα, οι κατάλληλα εξειδικευμένοι νοσηλευτές μας έχουν σκοπό να σας κάνουν τη ζωή πιο ευχάριστη! Όλοι μας λειτουργούμε σαν μια ομάδα, αποτελούμενη από φιλικούς, αφοσιωμένους επαγγελματίες, με μοναδικό στόχο την παροχή ποιοτικής φροντίδας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Ατομικές αξιολογήσεις
Πρώτου εισαχτεί οποιοσδήποτε καινούργιος φιλοξενούμενος στην Παναγία Ελεούσα, αξιολογούμε τις ατομικές του ανάγκες και πασχίζουμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα, προσωπικά. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε το επίπεδο της φροντίδας που θα απαιτηθεί, να μάθουμε για τις ατομικές αρέσκειες και απαρέσκειες, τα αγαπημένα ποτά και γεύματα, προσωπικές ιστορίες ζωής και όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που βοηθούν το κάθε άτομο να αισθάνεται άνετα – να αισθάνεται προσωπική την φροντίδα που λαβαίνει. Το αποτέλεσμα είναι ένα ατομικό σχέδιο υπηρεσιών που παρακολουθείται και ρυθμίζεται συνεχώς – σε συνεννόηση με τις οικογένειές τους φυσικά και ενδεχομένως, άλλων επαγγελματιών – για να εξασφαλιστεί περίθαλψη η οποία είναι εξατομικευμένη, κομμένη και ραμμένη στις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Φροντίδα της άνοιας
Φροντίζοντας για τους φιλοξενούμενους μας, κατανοούμε την ανάγκη να συμπεριληφθούν και οι οικογένειες, καθώς και την ανάγκη του να δίνεται συναισθηματική στήριξη και στους συγγενείς οι οποίοι πρέπει τώρα να χειριστούν τον πόνο που προκαλείται λόγο της εμφάνισης της άνοιας στους αγαπημένους τους.

Φροντίδα αποκατάστασης
Εκτός από τους μόνιμους φιλοξενούμενους μας, στην Παναγία Ελεούσα φιλοξενούνται συχνά και άνθρωποι οι οποίοι μένουν μαζί μας για μικρότερα χρονικά διαστήματα, όπως για παράδειγμα άτομα τα οποία χρειάζονται ανάρρωση και φροντίδα έπειτα από κάποια επέμβαση, σε περιπτώσεις ανάγκης κάποιου είδους φυσιοθεραπείας, ή μετά από ατυχή συμβάντα, όπως κάποιο κάταγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Όλοι οι φιλοξενούμενοι μας ανεξαιρέτως, είτε μόνιμοι είτε προσωρινοί, παρέχονται με το ίδιο επίπεδο εξειδικευμένης και εξατομικευμένης φροντίδας.

Υποβοηθούμενη διαβίωση
Εδώ, θέλουμε πάντοτε οι φιλοξενούμενοι μας να αισθάνονται ελεύθεροι. Δεν υπάρχουν κανόνες για χάρη των κανόνων. Δεν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, ούτε εξαναγκάζεται κανείς να συμμετέχει σε δραστηριότητες οι οποίες κάνουν οποιοδήποτε άτομο να αισθάνεται άσχημα. Κανείς δεν σας λέει πότε πρέπει να φάτε ή πότε να πάτε στο κρεβάτι. Δεν τηρούμε αυστηρό χρονοδιάγραμμα όσων αφορά το πότε μπορούν να σας επισκεφτούν αγαπημένα σας πρόσωπα. Το μόνο για το οποίο βεβαιωνόμαστε είναι το ότι λαμβάνετε υψηλής ποιότητας υποβοηθούμενη διαβίωση καθώς και τις υπηρεσίες εκείνες οι οποίες σας παρέχουν με ακρίβεια τη βοήθεια και τη φροντίδα που χρειάζεστε εσείς, ατομικά, είτε αυτό είναι βοήθεια στα καθήκοντα της καθημερινής σας ζωής είτε κάτι το οποίο απαιτεί περισσότεροι προσοχή. Το επίπεδο και το είδος της περίθαλψης που παρέχεται, παρακολουθείται συνεχώς και επαναξιολογείται ώστε να βεβαιωνόμαστε ότι ο κάθε ένας από τους φιλοξενούμενους μας, συνεχίζει να ωφελείται από την διαμονή του στον χώρο μας και ότι γίνεται το παν για να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου – όπου είναι δυνατών – η υγεία τους.

Συνοπτική εικόνα της Παναγίας Ελεούσας:

 • Οδηγεί τις εξελίξεις στην υποβοηθούμενη φροντίδα διαβίωσης και νοσηλευτική φροντίδα
 • Προσφέρει την κατάλληλη φροντίδα, πάντοτε βάση σωστής και συνεχιζόμενης αξιολόγησης
 • Διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, γεμάτο συμπόνια
 • Προχωρεί με εξατομικευμένα προγράμματα περίθαλψης
 • Παρέχει υψηλής ποιότητας, θρεπτικά, φρέσκα, καλομαγειρεμένα γεύματα από δικούς μας σεφ
 • Όμορφα διαμορφωμένοι κήποι και υψηλού επιπέδου εσωτερικοί χώροι που προσφέρουν όλες τις ανέσεις ενός σπιτιού
 • Δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια με τηλεοράσεις, ψυγεία και νοσοκομειακό εξοπλισμό
 • Περιεκτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων