Πρόγραμμα Φυσιοθεραπείας & Αποκατάστασης

Μυοσκελετική Αποκατάσταση

Είτε πρόκειται για σπασμένο ισχίο, είτε για χειρουργική επέμβαση γονάτων, οι ασθενείς μας λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα και ορθοπεδική αποκατάσταση από μια ομάδα φυσιοθεραπευτών στις εγκαταστάσεις μας. Οι νοσηλευτές μας εκπαιδεύονται συνεχώς για να βεβαιωνόμαστε ότι παρέχουν την σωστή αποθεραπεία όσων αφορά τις αντικαταστάσεις ισχίων και γονάτων, τους τραυματισμούς της πλάτης, την αρθρίτιδα, τα σύνθετα σπασίματα και άλλα ορθοπεδικά προβλήματα. Επιπλέον, σ’αυτό το πρόγραμμα αντιμετωπίζονται οι οποιεσδήποτε μετεγχειρητικές, ή άλλες σοβαρές πληγές μέσω του εξειδικευμένου νοσηλευτικού μας προσωπικού.

Μια άλλη κατηγορία παθήσεων που ταλαιπωρεί σε καθημερινή βάση τους πάσχοντες από αυτές και περιορίζει τη λειτουργικότητά τους, είναι η ομάδα των πάσης φύσεως μυοσκελετικών παθήσεων. Αυτές ποικίλλουν και μπορεί να αφορούν αυχεναλγίες, οσφυαλγίες, αρθροπάθειες και αρθρίτιδες, δύσκαμπτες αρθρώσεις, νευραλγίες, τενοντίτιδες, κακώσεις συνδέσμων, ασβεστώσεις μυών και τενόντων, μυϊκές θλάσεις, θυλακίτιδες, επικονδυλίτιδες. Και αυτού του είδους οι παθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς στο φυσιοθεραπευτήριο μας.

Νευρολογική Αποκατάσταση

Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Νόσος Πάρκινσον:

Εφαρμόζονται τεχνικές λειτουργικής αποκατάστασης για την βελτίωση της νευρομυικής συναρμογής, την ανάπτυξη φυσιολογικών προτύπων κίνησης, την επανεκπαίδευση μυών και τη διέγερση της μυϊκής δραστηριότητας ως επίσης τεχνικές κινητοποίησης αρθρώσεων (Manual Therapy), για την αποκατάσταση εύρους κινήσεων.
Βασικές αρχές βελτίωσης της κινητικής απόδοσης, είναι η ανάπτυξη των καρδιοαναπνευστικών παραμέτρων μέσω ήπιων προγραμμάτων θεραπευτικής γυμναστικής.

Στόχος της φυσικοθεραπείας, είναι πάντοτε η πλήρης αποκατάσταση, μέσων της βελτίωσης των κινητικών δυσλειτουργιών των ασθενών, με σκοπό την ανεξαρτησία τους καθώς και την επανένταξη τους στο δικό τους περιβάλλον.